Wat is de Member Organisation (MO)?

In Nederland is er één faculteit diergeneeskunde, gevestigd in Utrecht. Doordat er maar één faculteit is, is de stedelijke Member Organisation (MO) ook direct de landelijke MO van Nederland. De MO valt als commissie onder de D.S.K. en communiceert namens de Nederlandse diergeneeskunde studenten met andere MOs wereldwijd. Hierdoor kunnen wij onder andere allerlei internationale mogelijkheden openstellen voor onze leden, uitwisselingen en stages regelen. Benieuwd naar wat wij nog meer doen? Neem dan contact met ons op!

MO IVSA the Netherlands 2020-2021

De MO in Nederland bestaat in de periode 2020-2021 uit 7 bestuursleden, maak kennis met: 

President & PRC – Lisa Buren

Als voorzitter van deze fantastische commissie mag ik alle activiteiten in goede banen leiden. Daarnaast ben ik samen met Pia verantwoordelijk voor Public Relations in de rol van PRC. Ik ben in Utrecht net begonnen aan mijn master LH en hoop verder te specialiseren in Bestuur en Beleid. In mijn eerste jaar ben ik bij IVSA actief geworden als uitwisselingscommissie maar van daaruit was ik niet meer weg te krijgen bij IVSA. Sinds 2016 ben ik naar ieder IVSA congres geweest, heb ik deelgenomen in internationale commissies en sinds afgelopen jaar President van IVSA the Netherlands. Hopelijk komt al deze IVSA ervaring nu ook van pas. Dit jaar hoop ik met dit nieuwe team ondanks alle corona omstandigheden er een top jaar van te maken! 

Senior EO – Thessa van Duinen

Sinds het eerste congres wat ik heb bijgewoond vind ik het fantastisch om onderdeel uit te maken van deze grote IVSA familie. Na mijn eerste congres wilde ik betrokken blijven en werd ik commissielid van SCOVE, daarna ging ik in Nederland aan de slag als EO van de MO. Nu ben ik onderdeel van de Nederlandse MO als senior EO. Ik zit in het vierde jaar van mijn studie en, gezien het aantal willekeurige hondenweetjes dat ik weet, doe ik de Master Gezelschapsdieren. Ik hoop dat we een leuk jaar tegemoed gaan in ons kleine landje!

Junior EO – Dion van der Veen

Ik ben Dion van der Veen en ik heb dit jaar de eer om de rol van junior exchange officer uit te voeren. Al sinds jongs af aan ben ik gek van dieren en sinds mijn vijftiende, toen ik ben begonnen als vrijwilliger bij het vogelhospitaal in Naarden, wist ik zeker dat ik dierenarts zou worden. Sinds dien ben ik daar als vrijwilliger blijven werken en afgelopen jaar heb ik bij een aantal wildlife sanctuaries in Costa Rica meegeholpen. In Costa Rica heb ik gezien, doordat ik met diergeneeskunde studenten van verschillende landen samen werkte, dat dierenwelzijn en veterinaire kennis ontzettend anders is tussen verschillende landen. Daarom is het zo interessant om nu bij de IVSA MO te zitten om meer te leren over hoe de internationale relaties in elkaar zitten.

Junior EO – Christina Kandane Arachige Don

Ondanks dat dit het eerste jaar is waarin ik me inzet voor de IVSA, stap ik er vol enthousiasme in. Ik heb eerder alleen met de postcard exchanges meegedaan, maar het kriebelde toch om wat meer internationale contacten en kennis op te doen in de veterinaire wereld. Als junior EO hoop ik andere studenten hierin mee te trekken op een leuke en interactieve manier. Verder heb ik een vurige passie (of verslaving, zoals sommigen zeggen) voor sledehonden. Natuurlijk heb ik dus gekozen voor de master Gezelschapsdieren, waar ik afgelopen september aan heb mogen beginnen. Ik zie jullie graag terug op de IVSA evenementen, tot dan!

Treasurer & PRC – Pia van de Camp

Dit is mijn eerste jaar bij de IVSA, en ik heb er erg veel zin in. Vroeger heb ik periodes in het buitenland gewoond, en het is altijd blijven kriebelen! Ik zit nu in mijn 2e jaar van de opleiding en wil (als alles goed gaat) heel graag dierenarts worden in het buitenland, en dan het liefst ook nog werken met wildlife. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de sportschool te vinden, of met een wijntje bij wat vriendinnen. Het lijkt me super leuk om me voor de internationale gemeenschap van veterinairen in te zetten dit jaar, en ik hoop dat we er ondanks de huidige toestanden een leuk en gezellig jaar van kunnen maken vol met originele (internationale) activiteiten!

Secretary – Jesse Tijssen

Ha beste leden! Ik stel mij graag aan jullie voor als nieuw bestuurslid van de IVSA MO. Mijn naam is Jesse Tijssen en ik ben 2e jaars masterstudent landbouwhuisdieren. Komend jaar zal ik in de rol van secretary jullie belangen behartigen en zorg ik dat alle mail beantwoord word. Ik heb er veel zin in en ik hoop, ondanks de huidige reisbeperkingen, er een mooi internationaal jaar van te maken! Hopelijk tot snel bij een van onze activiteiten.

D.S.K. representative – Mileen Storteboom

Hoihoi, mijn naam is Mileen en ik zal aankomend jaar namens de D.S.K. plaats nemen in de IVSA MO. Ik ben vijfdejaars student en ben van plan de master gezelschapsdieren te gaan doen. Ik heb geen eerdere ervaringen met de IVSA maar dat maakt me niet minder enthousiast. Gezien de huidige omstandigheden zal het een gek jaar worden waarin alles net wat anders dan normaal zal lopen maar als ik kijk naar de groep mensen heb ik er het volste vertrouwen in!