Online uitwisselingen

Sinds de Covid-19 uitbraak in 2020 heeft IVSA moeten improviseren om haar activiteiten op een andere manier door te laten gaan. Aangezien uitwisselingen opeens geen optie meer waren, zijn hieruit de online uitwisselingen voorgekomen.

Wat is een online uitwisseling?

Een online uitwisseling is een corona-proof methode om kennis te maken met buitenlandse studenten diergeneeskunde. Normaal gesproken duurt een online uitwisseling slechts een paar uur en vindt dit plaats in de avond of in het weekend (afhankelijk va het tijdsverschil). Maar langere versies zijn ook in de maak. 

De online uitwisselingen vinden op het moment plaats op MS Teams; hier kunnen we in breakout rooms kennismaken met individuele studenten en in de algemene groep verschillende activiteiten doen zoals het delen van presentaties, het spelen van spelletjes en de diergeneeskundige activiteiten in onze landen vergelijken. Zo zorgen we dat Nederlnadse studenten ondanks de reisrestricties toch nog kennis kunnen maken met buitenlandse studenten.

Online uitwisselingen tot nu toe

Tot nu toe heeft IVSA the Netherlands verschillende online uitwisselingen georganiseerd. Allereerst met de studenten van Cluj-Napoca, die net voor de uitbraak nog wel Nederland bezocht hadden, maar niet meer de kans hadden gekregen om de Nederlandse studenten in Roemenië te ontvangen. Vervolgens hebben we complete online uitwisseling met IVSA Zweden en IVSA Rampura-Phul, India georganiseerd. Lees hieronder over de ervaring van een van de EOs:

“Iedereen was van te voren gekoppeld aan een student uit Zweden, meestal op basis van dat zij bepaald kenmerk gemeen hebben. Dit kon een bepaalde hobby zijn, een favoriete diersoort of een overeenkomende progressie in de studie. De studenten verspreidden zich over de subkanalen waarin ze konden kletsen met hun exchange partner. Het doel was om elkaar uiteindelijk aan de rest van de groep voor te stellen. De tijd vloog voorbij! Ik denk dat de anderen dit gevoel wel met me deelden, want sommige duo’s heb ik moeten onderbreken in hun gesprek om ze terug te hengelen naar de rest van de groep. Toen iedereen weer terug was in het algemene kanaal, was het super leuk om te zien hoe iedereen zijn exchange partner voorstelde aan de groep, met een glimlach van oor tot oor bij zo goed als elke deelnemer. Het was bijzonder om meer te leren over de Zweedse studenten. Zo waren er bijvoorbeeld meerdere Zweedse studenten die jagen als hobby hadden, iets wat we onder onze Nederlandse studenten vrijwel niet zien. Het is jammer dat we door de huidige pandemie beperkt worden tot online evenementen, maar toch: een uur tot anderhalf kunnen socializen met mensen uit een ander land en vervolgens zonder reistijd weer verder kunnen met de dag, het heeft zeker wel wat! “

Houdt onze social media in de gaten voor aankondigingen voor aankomende online uitwisselingen!