What is a Member Organisation (MO)?

The Netherlands only has one faculty of veterinary medicine, located in Utrecht. Since this is the only place to study veterinary medicine in the country, the local Member Organisation(MO) is automatically also the national MO. Together we work to create international opportunities for our members, organise exchanges and internships. Interested in learning more about what we do? Feel free to contact us!

MO IVSA the Netherlands 2023-2024

De Member Organisation The Netherlands bestaat in de periode 2023-2024 uit tien bestuursleden, maak kennis met: 

President  – Rachelle 

Hoi allemaal! Ik ben Rachelle en ben sinds vorig jaar al actief in de MO van IVSA The Netherlands als President. Afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan de uitwisselingen met de Diergeneeskunde Faculteit in Kopenhagen en Olsztyn. Ik vond het zo leuk om contact te leggen met diergeneeskunde studenten uit andere landen en van hen te horen hoe de studie en de cultuur van elkaar verschillen, dat ik ook graag andere studenten enthousiast wil maken over de IVSA! Ik ben dan ook ontzettend trots en blij dat ik dit jaar wederom deel uit mag maken van deze IVSA MO als President en kijk ernaar uit om samen te mogen werken met diergeneeskunde studenten van over de hele wereld. Hopelijk zien we je bij een van onze activiteiten!

Secretary – Joost

Hee allemaal! Mijn naam is Joost en dit jaar zal ik de rol van secretaris op mij nemen. Ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de bachelor diergeneeskunde. Afgelopen jaar ben ik mee op uitwisseling geweest naar het Poolse Olsztyn, wat super goed bevallen was. Ook vind ik het ontzettend leuk om te reizen en nieuwe culturen te leren kennen. Vandaar de logische keuze om me dit jaar in te zetten voor de IVSA Member Organisation, ik heb er dan ook ontzettend veel zin in. We hebben dit jaar een super leuke groep die jullie graag willen helpen, dus spreek vooral een van ons aan voor vragen (of mail ons) of ga gezellig mee op groepsuitwisseling aankomend jaar!

Treasurer – Bart

Hey! Ik ben Bart, ik zit ondertussen in het tweede jaar van mijn master gezelschapsdieren, maar ga richting het derde jaar. Een aantal jaren geleden was ik actief bij de IVSA, tijdens de uitwisselingen met Bern en Brno. Door het bijwonen van het afgelopen IVSA Global congres in Kopenhagen en door te zien wat voor impact IVSA Global heeft in de wereld, ben ik weer helemaal enthousiast geworden om me in te zetten voor onze MO, nu ik nog studeer. De verschillen die we in de veterinaire wereld hebben op het gebied van cultuur, onderwijs en mogelijkheden zijn bijzonder om mee te mogen maken en ik raad iedereen dan ook zeer zeker aan om een keertje aan te haken bij (een van) onze activiteiten. Tot dan!

Exchange Officer – Mila

Hoihoi, mijn naam is Mila. Ik zit nu in mijn tweede jaar diergeneeskunde. Ik hou erg van reizen en vind het ook leuk om culturen en mensen uit andere landen te leren kennen. Vorig jaar heb ik daarom ook meegedaan aan de uitwisseling van de IVSA met Polen (naar Olsztyn) en dit vond ik erg leuk. Het was een gezellige tijd met een leuke groep en het was ook interessant om de verschillen van onze faculteiten te zien, ik zou het iedereen aanraden. Het heeft me enthousiast gemaakt om vaker dit soort dingen te doen, daarom ben ik nu ook bij de IVSA actief geworden! Het gaat een veelbelovend jaar worden met een enthousiaste MO, hopelijk zien we jullie bij een van onze leuke activiteiten 🙂

Public Relations Coordinator – Sarah

Hallo allemaal, mijn naam is Sarah Scharnhorst en ik zit in het 3de jaar van de master paard.                                                                                                                                             Een van mijn passies is reizen en nieuwe culturen ontdekken. In de afgelopen jaren ben ik steeds enthousiaster geworden over de IVSA en wat de IVSA allemaal te bieden heeft. Tijdens een uitwisseling met studenten uit Denemarken kwam ik erachter hoe ontzettend leuk het is om een nieuwe cultuur te ontdekken door de ogen van studenten die hetzelfde studeren als wij. In het afgelopen jaar heb ik tijdens de internationale congressen en symposia die jaarlijks worden georganiseerd door de IVSA Global, meegemaakt hoe bijzonder het is om met veterinaire studenten van over de hele wereld samen te komen om te feesten en te leren. Ik kan het iedereen aanraden om te gaan ontdekken wat de IVSA te bieden heeft. Ik kijk er naar uit om mij aankomend jaar samen met mijn commissiegenoten in te zetten voor de IVSA commissie!

D.S.K. representative – Rink

Hoi! Ik ben Rink en dit jaar vervul ik de functie als Fiscus binnen het bestuur van de Diergeneeskundige Studenten Kring. Ik ben de afgevaardigde vanuit dit bestuur om deel uit te maken van de IVSA. Ik zal voornamelijk een ondersteunende rol vervullen dit jaar. Zelf ben ik helaas nog nooit op uitwisseling geweest, maar het lijkt me erg leuk de organisatie hiervan dit jaar van dichtbij mee te maken. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben heel benieuwd naar alle activiteiten die de IVSA dit jaar zal organiseren!

Exchange Officer – Carlijn

Hoi allemaal!

Mijn naam is Carlijn en ik zit op dit moment net in mijn eerste jaar diergeneeskunde! Later in mijn studie naar het buitenland gaan om daar te studeren en/ of werken is echt een droom. En hoe vet is het om dan nu al de kans te krijgen om contact te leggen met dierenartsen in spe over de hele wereld? Ondanks dat ik zelf dus nog niet de kans heb gehad om deel te nemen aan eerdere activiteiten van de IVSA hoop ik jullie zeker warm te maken voor die van komend jaar!

Ik heb er zin in!

 Senior Exchange Officer – Lian

Hi, mijn naam is Lian. Ik ben tweedejaars diergeneeskunde student en mag dit jaar de taak als één van de Exchange Officers van IVSA the Netherlands op mij nemen. Ik heb een grote passie voor reizen en nieuwe culturen leren kennen. Door lid te zijn van de IVSA kan ik deze passies dan ook perfect combineren met onze prachtige studie.
Ik kijk er erg naar uit om dit jaar leuke activiteiten en uitwisselingen te organiseren!

Exchange Officer – Raquel

Hoi! Ik ben Raquel en ik zit (ongeveer) in het laatste jaar van mijn master gezelschapsdieren. Tijdens mijn bachelor ben ik 3 jaar actief geweest bij IVSA, zowel in de uitwisselingscommissie als in de MO. Ik ben toen op uitwisseling geweest naar Griekenland en Zwitserland, en heb het congres in Polen bijgewoond. Dit waren prachtige ervaringen waar ik allerlei nieuwe mensen heb leren kennen en veel interessante dingen heb geleerd over de verschillen en overeenkomsten van diergeneeskunde in verschillende landen. Helaas kwam er door Covid even een pauze in al deze activiteiten, maar nu het allemaal weer een beetje is opgestart wilde ik toch nog even wat van de pret meepakken en IVSA the Netherlands helpen met het verspreiden van de internationale mogelijkheden op onze faculteit.                                                                                                                                          Hopelijk kunnen we gedurende dit jaar ook jou helpen met het verleggen van je grenzen door onvergetelijke ervaringen  op te doen in het buitenland!

Exchange Officer – Lara

Hoi! Ik ben Lara en ik zit in het tweede jaar van de studie diergeneeskunde! Dit jaar mag ik de taak van Exchange Officer vanuit de IVSA op me nemen. Ik houd enorm van reizen, talen en leren over andere culturen. Als lid van de IVSA kan ik deze interesses combineren met de studie diergeneeskunde!

Ik heb er zin in en weet zeker dat we met deze groep hele toffe activiteiten en een geweldige uitwisseling gaan organiseren!