Ga met IVSA mee op uitwisseling!

De IVSA Groepsuitwisseling is een fantastische week waarin je kennis kan maken met studenten van een andere, (meestal) Europese faculteit diergeneeskunde. Meedoen aan een uitwisseling is een leuke manier om van het studentenleven te proeven in een ander land. Je neemt een kijkje op de faculteit, vaak gecombineerd met workshops of een mooie rondleiding. Daarnaast leer je een hoop nieuwe mensen kennen en mogelijk zelfs een nieuw land! 

Hier tegenover staat dat je dezelfde groep internationale studenten op sleeptouw neemt in je eigen stad. Zo kan je ze laten zien wat Utrecht allemaal voor leuks te bieden heeft. Idealiter heeft iedere deelnemer 1 internationale student in huis en verplaats je je van plek naar plek met de fiets.

Ben je benieuwd hoe een uitwisseling eraan toegaat? Lees dan hieronder het verslag van de uitwisseling met Berlijn in 2018 en van de uitwisseling met Copenhagen in 2022!

IVSA uitwisseling Berlijn 2018 

Op 21 april was het eindelijk zo ver: de uitwisseling naar Berlijn ging van start. Het is best spannend om in een totaal onbekende groep mensen terecht te komen, maar iedereen voelde zich na een korte kennismaking gelijk thuis. Om een stukje Berlijnse cultuur te proeven gingen we op een mooie boottocht door het centrum, hebben we een bezoek gebracht aan en het Mauerpark en kregen we een geweldige rondleiding van de dierenarts door Berlin zoo. We hebben ook een kijkje mogen nemen op de Berlijnse faculteit, en afsluitend een BBQ en een zeer vermakelijke salsa dansavond. 

Na terugkomst uit Berlijn hadden we allemaal één dagje om wat bij te komen, want een dag later stonden ze alweer bij ons op de stoep. Ze kwamen naar Utrecht in een van de leukst mogelijke weken voor een diergeneeskundestudent. Ze hebben zowel koningsnacht als -dag met ons gevierd, al werd op koningsdag toch ook wel weer bijgeslapen. Ook hebben ze Peerdepieten mee mogen maken. De dresscode bleek in eerste instantie lastig, maar na een paklijst en extra uitleg kwam iedereen opdraven in zijn/haar mooiste pak en bloemetjesjurk. Ze hebben mee genoten van de paardenraces, de mooie receptie en uiteraard het feest. Ik denk dat ik voor iedereen mag spreken als ik zeg dat we allemaal een geweldige week hebben gehad! 🙂  

IVSA uitwisseling Copenhagen 2022

Voorjaar 2022, eindelijk mogen we er weer op uit na de coronapandemie. Na een iets vertraagde vlucht komen we aan in het mooie Copenhagen. Hier hebben we van alles mogen meemaken. Van eten bij het kampvuur naar het knuffelen van lieve lammetjes en kalfjes, van het bezoeken van de faculteit in Copenhagen tot het krijgen van een privé les in de dierentuin. Daar hebben we allerlei dieren mogen vertroetelen (zelfs slangen!). Ook bezochten we het stadje Dragør, konden we lekker cultuursnuiven met de nodige drankjes en muziek tijdens de avonduren en hebben we prachtige fietstochten gemaakt.

Toen we de Denen in Utrecht mochten ontvangen hadden we tevens een volle planning staan. Zo bezochten we de ezelsociëteit, mochten de Denen koeienmelken op de Tolakker (waar ook volop geknuffeld en gefotografeerd werd met onze lieve koeien), gingen we de universiteitsklinieken langs en hebben we lekker gekanood in de Utrechtse grachten. Wat een geweldige ervaring en wat een leuke groep mensen, ik raad het iedereen aan een uitwisseling mee te maken!