Onze activiteiten

Naast uiwisselingen organiseert IVSA the Netherlands ook lezingen in het kader van de internationale diergeneeskunde, of in samenwerking met andere IVSA MOs. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan de internationale kijk van de Nederlandse diergeneeskunde studenten. Voorbeelden van recente activiteiten zijn:

Animal Welfare Discussie met IVSA Colombia

5 September 2020, 19.00 via MS Teams – Samen met VetInvolved hebben IVSA The Netherlands en IVSA Colombia een online discussie over dierenwelzijn georganiseerd. Door middel van 4 korte presentaties en stellingen tussendoor hebben we heel veel van elkaar kunnen leren in maar 1,5 uur tijd! De onderwerpen waren: NL – Slachthuisschandalen & Brachycephalen, nieuwe regelgeving en CO – Varkenstransport & Kattenwelzijn in de praktijk. Op deze avond kwamen we er bijvoorbeeld achter dat er in Colombia heel veel kleine boeren zijn die varkens houden die dan ook zelf hun dieren naar het slachthuis brengen. Soms zitten er wel 3 varkens met chauffeur op een motor. Dat is nog eens wat anders dan in Nederland!

Introductie ‘’Vets without Borders’’

25 Februari 2021, 19.00 via MS Teams : Deze meeting werd georganiseerd door IVSA the Netherlands, Vétérinaire Sans Frontière (VSF) the Netherlands, VSF Germany en VSF International.Tijdens deze lezing kon er kennis worden gemaakt met het werk van Dierenartsen Zonder Grenzen (DZG). Internationale vertegenwoordigers van VSF gaven uitleg over hun project en hoe dit bijdraagd aan de ontwikkeling van veterinaire zorg op verschillende continenten. Daarnaast hebben studenten van DZG Nederland een presentatie gegeven over hoe studenten actief kunnen worden binnen VSF.

Heb jij een goed idee voor een activiteit, of zou je meer te weten willen komen over Diergeneeskunde in het buitenland? Neem dan vooral eens contact met ons op!