Ga mee naar een IVSA evenement!

Twee keer per jaar wordt er een General Assembly (GA) van de IVSA chapters gehouden; een maal in de winter (Symposium) en in de zomer (Congress). Tijdens de GAs wordt niet alleen de interne organisatie van IVSA besproken, maar ook allerlei thema’s binnen de Diergeneeskunde – de resultaten hiervan deelt de IVSA met andere grote internationale partijen zoals de WHO, OiE en FAO om zo wereldwijd beleid te vormen. Daarnaast worden er gedurende het congres lezingen en workshops georganiseerd voor de studenten door de universiteit waar het evenement plaatsvindt en zowel nationale als internationale partners.

Behalve het vergaderen en het volgen van het educatief programma is er ook een uitgebreid sociaal programma waarin de deelnemers kennismaken met de cultuur van het gastland door verschillende excursies en feestelijke avonden waarop men kennismaakt met elkaars cultuur (zoals Cultural Evening en Formal Dinner). In totaal duurt het congres ongeveer 12 dagen en zijn er tussen de 150 en 200 deelnemers.

Hoe kan ik meedoen?

Als Nederlandse student kan je onderdeel worden van de Nederlandse delegatie als je lid bent van IVSA (dit ben je automatisch als je lid bent van DSK). Vervolgens moet je je via het inschrijfformulier van het evenement op te geven. De organisatie kiest vervolgens een select aantal studenten van ieder land: je inschrijven betekent dus niet dat je direct toegelaten wordt!

Als je eenmaal onderdeel van de delegatie bent zul je de agenda en vergaderstukken van de GA ontvangen, de MO van Nederland zal je vervolgens verder inlichten en in contact brengen met de andere Nederlandse studenten die meegaan.

Congress vind meestal in juli plaats en Symposium meestal in januari. De inschrijvingen hiervoor worden uiterlijk vier maanden van te voren geopend, dus in maart en in augustus. Voor de exacte deadlines kun je onze social media pagina’s in de gaten houden.