Join a IVSA group exchange!

An IVSA group exchange is an amazing opportunity to meet international students from other veterinary faculties, usually European faculties. Typically, these exchanges consist out of several days to a week in each city partaking in the exchange. 

Participating in an exchange is a great way to look into the life of a student from another country. Exchange programs contain a faculty tour, mostly combined with workshops or other activities. Alongside this, there will be other cultural activities and excursion to learn more about the life as a vet student in another country. Dutch student will host one international student and viceversa when the Dutch students visit the international student at their home.

Ben je benieuwd hoe een uitwisseling eraan toegaat? Lees dan hieronder het verslag van de uitwisseling met Berlijn in 2018 en van de uitwisseling met Copenhagen in 2022!

IVSA uitwisseling Berlijn 2018 

Our exchange with IVSA Berlin started on the 21st of April 2018. It can be a bit scary to be thrown into a group of total strangers, but after getting acquainted, everybody felt right at home. We had a boat tour through the city centre, visited Mauerpark and got an amazing guided tour through the Berlin Zoo by the Zoo’s veterinarian. In the days that followed, we got a nice look at Berlin’s veterinary faculty, enjoyed a BBQ and finally went to a Salsa Night where everybody could show their dance moves. 

Na terugkomst uit Berlijn hadden we allemaal één dagje om wat bij te komen, want een dag later stonden ze alweer bij ons op de stoep. Ze kwamen naar Utrecht in een van de leukst mogelijke weken voor een diergeneeskundestudent. Ze hebben zowel koningsnacht als -dag met ons gevierd, al werd op koningsdag toch ook wel weer bijgeslapen. Ook hebben ze Peerdepieten mee mogen maken. De dresscode bleek in eerste instantie lastig, maar na een paklijst en extra uitleg kwam iedereen opdraven in zijn/haar mooiste pak en bloemetjesjurk. Ze hebben mee genoten van de paardenraces, de mooie receptie en uiteraard het feest. Ik denk dat ik voor iedereen mag spreken als ik zeg dat we allemaal een geweldige week hebben gehad! 🙂  

IVSA uitwisseling Copenhagen 2022

Voorjaar 2022, eindelijk mogen we er weer op uit na de coronapandemie. Na een iets vertraagde vlucht komen we aan in het mooie Copenhagen. Hier hebben we van alles mogen meemaken. Van eten bij het kampvuur naar het knuffelen van lieve lammetjes en kalfjes, van het bezoeken van de faculteit in Copenhagen tot het krijgen van een privé les in de dierentuin. Daar hebben we allerlei dieren mogen vertroetelen (zelfs slangen!). Ook bezochten we het stadje Dragør, konden we lekker cultuursnuiven met de nodige drankjes en muziek tijdens de avonduren en hebben we prachtige fietstochten gemaakt.

Toen we de Denen in Utrecht mochten ontvangen hadden we tevens een volle planning staan. Zo bezochten we de ezelsociëteit, mochten de Denen koeienmelken op de Tolakker (waar ook volop geknuffeld en gefotografeerd werd met onze lieve koeien), gingen we de universiteitsklinieken langs en hebben we lekker gekanood in de Utrechtse grachten. Wat een geweldige ervaring en wat een leuke groep mensen, ik raad het iedereen aan een uitwisseling mee te maken!  

IVSA uitwisseling Olsztyn 2023

In april 2023 was het zover, de Poolse studenten uit Olsztyn kwam naar Utrecht toe om kennis te maken met onze mooie faculteit en altijd gezellige stad. De eerste avond hebben we laten zien wat echte oud Hollandse spelletjes waren, zoals spijkerpoepen en koekhappen. De dag erna hebben we de dag in Amsterdam doorgebracht, om ‘s avonds feestelijk af te sluiten bij de solleysel. Ook vond deze week de Menage a Trois plaats en hebben we de polen hierin ondergedompeld. Verder hebben we nog educatieve activiteiten gehad, zoals een rondleiding over de faculteit, een workshop bij pathologie en zijn we naar de botanische tuinen geweest. Aan het einde van de week was er groot feest, namelijk Koningsdag. We zijn de hele dag de stad ingedoken en tot de late uurtjes doorgefeest. Toen was het helaas weer tijd om de polen naar huis te sturen.

Gelukkig mochten wij enkele weken later ook nog die kant op. ‘S Ochtens vroeg waren we met goede zin onderweg naar Schiphol, om vervolgens de eerste 2 dagen door te brengen in Warschau. Daarna zijn we doorgereisd naar Olsztyn, een klein maar gezellig stadje in het Noorden van Polen, waar we meteen op stap zijn geweest, wat kunnen die polen dansen zeg. De ochtend erna lekker uitbrakken in de kano, met een aansluitende BBQ aan het meer, waar een aantal bikkels nog een plons hebben genomen in het koude water. De dag erna was het tijd voor de educatieve activiteiten. Naast en rondleiding, hebben we nog lezingen gehad over plastificeren en reproductietechnieken bij landbouwhuisdieren en een workshop over zebravisjes en eitjes insemineren. Daarnaast nog een avond op het strandje doorgebracht en nog gebowld en toen was het alweer tijd voor de laatste avond met traditioneel eten en Poolse les. De laatste dag hebben we lekker in de trein en het vliegtuig liggen slapen en toen was de uitwisseling helaas alweer over.