Wat is de Member Organisation (MO)?

In Nederland is er één faculteit diergeneeskunde, gevestigd in Utrecht. Doordat er maar één faculteit is, is de stedelijke Member Organisation (MO) ook direct de landelijke MO van Nederland. De MO valt als commissie onder de D.S.K. en communiceert namens de Nederlandse diergeneeskunde studenten met andere MOs wereldwijd. Hierdoor kunnen wij onder andere allerlei internationale mogelijkheden openstellen voor onze leden, uitwisselingen en stages regelen. Benieuwd naar wat wij nog meer doen? Neem dan contact met ons op!

MO IVSA the Netherlands 2021-2022

De MO in Nederland bestaat in de periode 2020-2021 uit 7 bestuursleden, maak kennis met: 

President  – Fianne 

Met veel trots en plezier mag ik mezelf introduceren als de voorzitter van deze geweldige MO! Mijn naam is Fianne en ik zit in het tweede jaar van de master gezondheidszorg paard. Het komende jaar ben ik verantwoordelijk voor het overzicht houden over alle activiteiten en zal de andere MO leden ondersteunen met hun taken. Al sinds mijn eerste uitwisseling ben ik enthousiast geweest om met de IVSA te werken en nu gaat dat eindelijk van start. Ik heb ontzettend veel zin om het komende jaar nieuwe mensen te ontmoeten, te leren over andere culturen, helpen met het opzetten van betekenisvolle uitwisselingen en om te werken met studenten over de hele wereld. Tot snel!

Senior EO – Christina 

Hoi iedereen! Ik ben Christina, tweedejaars master gezelschapsdieren en senior exchange officer voor dit jaar. Net als vorig jaar hoop ik samen met jullie (onze geweldige diergeneeskunde studenten) leuke internationale activiteiten te organiseren en bij te wonen. Mijn favoriete dieren zijn sledehonden, die ik natuurlijk ook zelf heb en welke me elke dag inspireren in mijn veterinaire ontwikkeling. We gaan er een mooi jaar van maken, hopelijk tot ziens!

Senior EO – Dion 

Ik ben Dion van der Veen en ik heb dit jaar de eer om de rol van exchange officer uit te voeren. Al sinds jongs af aan ben ik gek van dieren en sinds mijn vijftiende, toen ik ben begonnen als vrijwilliger bij het vogelhospitaal in Naarden, wist ik zeker dat ik dierenarts zou worden. Sinds dien ben ik daar als vrijwilliger blijven werken en afgelopen jaar heb ik bij een aantal wildopvangeven in Costa Rica meegeholpen. In Costa Rica heb ik gezien, doordat ik met diergeneeskunde studenten van verschillende landen samen werkte, dat dierenwelzijn en veterinaire kennis ontzettend anders is tussen verschillende landen. Daarom is het zo interessant om nu bij de IVSA MO te zitten om meer te leren over hoe de internationale relaties in elkaar zitten. Ik kijk er naar uit om dit jaar, waar mogelijk, samen met andere member organisations een aantal leuke activiteiten neer te zetten!

Treasurer – Rebecca 

Hallo allemaal! Ik ben Rebecca, derdejaars bachelor student en treasurer dit jaar. Sinds dit jaar ben ik lid van de IVSA. Ik heb superveel zin in het ontmoeten van nieuwe mensen, uitwisselingen, lezingen en andere leuke internationale activiteiten. Hopelijk is dit snel weer mogelijk, tot snel!

Junior exchange Officer – Guus

Ik heb dit jaar de eer om Junior Exchange Officer te zijn bij de IVSA in Nederland. Al vanaf jongs af aan heb ik een enorme passie voor reizen en (wilde) dieren. Deze passie zag ik na het starten van diergeneeskunde onder andere heel erg terug bij de IVSA. Ik vond het ontzettend gaaf om te zien dat studenten met dezelfde passie de handen ineen sloegen om interessante activiteiten te organiseren. Ik kijk dan ook heel erg uit om dit jaar zelf mee te helpen met de organisatie van de evenementen van de IVSA! Hopelijk zie ik iedereen snel bij één van de activiteiten!

PRC – Sascha

Hoi iedereen! Ik ben Sascha, vierdejaars diergeneeskunde student en the head of PR van de IVSA. Ik heb ontzettend veel zin om jullie te laten zien wat er allemaal omgaat in deze super leuke commissie. Blijf dus zeker onze social media volgen om op de hoogte te blijven van de uitwisselingen en evenementen zo kun je nog veel ontdekken over deze wereldwijde organisatie.

D.S.K. representative – Job

.