Wat is de Member Organisation (MO)?

In Nederland is er één faculteit diergeneeskunde, gevestigd in Utrecht. Doordat er maar één faculteit is, is de stedelijke Member Organisation (MO) ook direct de landelijke MO van Nederland. De MO valt als commissie onder de D.S.K. en communiceert namens de Nederlandse diergeneeskunde studenten met andere MOs wereldwijd. Hierdoor kunnen wij onder andere allerlei internationale mogelijkheden openstellen voor onze leden, uitwisselingen en stages regelen. Benieuwd naar wat wij nog meer doen? Neem dan contact met ons op!

MO IVSA the Netherlands 2021-2022

De MO in Nederland bestaat in de periode 2022-2023 uit 9 bestuursleden, maak kennis met: 

President  – Rachelle 

Hoi allemaal! Ik ben Rachelle en ik heb dit jaar de mooie taak om de voorzitter te zijn van IVSA The Netherlands. Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de uitwisseling met de Diergeneeskunde Faculteit in Kopenhagen. Ik vond het zo leuk om contact te leggen met diergeneeskunde studenten uit een ander land en van hen te horen hoe de studie en de cultuur van elkaar verschillen, dat ik dit jaar graag een actievere rol binnen de IVSA wilde innemen. Ik ben dan ook ontzettend trots en blij dat ik dit jaar deel uit mag maken van deze IVSA MO en kijk ernaar uit om samen te mogen werken met diergeneeskunde studenten van over de hele wereld. Hopelijk zien we je bij een van onze activiteiten!

Secretary – Heleen 

Hoi allemaal! Ik ben Heleen en ik mag dit jaar de Secretary van de IVSA zijn. Afgelopen zomer heb ik mijn bachelor afgerond en zit nu in mijn tussenjaar voor de master. Momenteel werk ik als assistent bij een kliniek op Bonaire. Een hele toffe leerzame ervaring, die mij nieuwsgierig heeft gemaakt naar diergeneeskunde in andere landen. De IVSA biedt een unieke kans om (toekomstige) dierenartsen uit andere landen te ontmoeten en ik denk dat we veel van elkaar leren! Daarom ben ik zo blij dat ik dit jaar deel uit mag maken van de IVSA.

Treasurer – Nuria 

Heyhey iedereen! Mijn naam is Nuria en ik ben dit jaar de Penningmeester van de IVSA. Afgelopen zomer heb ik mijn bachelor afgerond en in februari mag ik aan mijn master beginnen. In de tussentijd ben ik veel aan het werk in verschillende klinieken en ben ik aan het meelopen met veel dierenartsen. Mijn droom is om in het buitenland als dierenarts te gaan werken. En daar wil ik jou ook bij helpen! Kom vooral naar ons toe met al je vragen over stage mogelijkheden in het buitenland. Hopelijk tot snel bij een van onze activiteiten!

 

Exchange officer – Rebecca

Hee! Mijn naam is Rebecca. Ik begin in september met de master diergeneeskunde. Dit jaar werk ik 4 dagen per week voor de faculteit diergeneeskunde in het faculteitsbestuur en de kwaliteitszorg van het onderwijs. Vorig jaar ben ik mee geweest op een exchange georganiseerd door IVSA en daardoor enthousiast geraakt. Ik zie de IVSA een mooie kans om met een veterinaire organisatie over de hele wereld samen te kunnen werken en vanalles van elkaar te kunnen leren! Dit jaar help ik mee in de rol van Exchange officer, ik hoop dat we dit jaar nog veel meer studenten kunnen enthousiasmeren kennis uit te wisselen met andere veterinaire culturen.

PRC – Denise

Hee iedereen, Ik ben Denise en ik zit nu in mijn tussenjaar tussen de bachelor en master in. Vorig jaar ben ik in Emmen op de EAZWV conferentie geweest en daar heb ik met veel dierenartsen over de hele wereld gepraat. Mij lijkt het ontzettend leuk om andere studenten te helpen om ook nieuwe connecties te leggen met buitenlandse diergeneeskunde studenten. Dit jaar vervul ik de rol van PRC. Ik kijk ernaar uit om iedereen op de hoogte te houden van de leuke activiteiten die we dit jaar gaan verzinnen! Zie jullie hopelijk snel!

D.S.K. representative – Laura

Hoihoi! Ik ben Laura en vervul dit jaar de functie van Ab-actis binnen het bestuur van de Diergeneeskundige Studenten Kring. Dit jaar heb ik de leuke keuze gemaakt om als afgevaardigde van het D.S.K.-bestuur onderdeel te zijn van IVSA The Netherlands! Ik zal zelf vooral een ondersteunende rol binnen de IVSA hebben maar ben erg enthousiast over alle leuke ideeën voor dit jaar! Sinds corona is de IVSA niet meer zo bekend bij de (bachelor)studenten, het zou erg mooi zijn als we hier dit jaar wat aan kunnen veranderen. Want hoe leuk is het nou om met nieuwe vrienden je horizon te verbreden! We hebben gelukkig een hele leuke enthousiaste groep om daar dit jaar mee aan de slag te gaan! Tot snel!

Exchange officer – Helene

Hai Iedereen! Ik ben Helene en en ik ben dit jaar één van de exchange officers. Ik heb afgelopen zomer mijn bachelor diploma gehaald en ik zit nu te genieten van het werkende leven voordat ik mag/moet beginnen aan de master. Ik ben bij de IVSA gegaan omdat het mij super leuk lijkt om diergeneeskundige studenten uit de hele wereld te ontmoeten en met hen ervaringen, kennis en cultuur uit te wisselen. Het lijkt me ook gaaf om een tijd zelf in het buitenland te werken als dierenarts dus de IVSA kan hiervoor ook functioneren als netwerk. Lijkt het jou zelf ook leuk om meer contacten te leggen in het buitenland? Spreek één van ons aan of stuur dan een mailtje en dan kunnen wij kijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Exchange officer – Lian

Hi, mijn naam is Lian. Ik ben eerstejaars diergeneeskunde student en mag dit jaar de taak als één van de Exchange Officers van IVSA the Netherlands op mij nemen. Ik heb een grote passie voor reizen en nieuwe culturen leren kennen. Door lid te zijn van de IVSA kan ik deze passies dan ook perfect combineren met onze prachtige studie.
Ik kijk er erg naar uit om dit jaar leuke activiteiten en uitwisselingen te organiseren!