19 juli – Dag 1: Aankomst & Soft skill workshops

Op de eerste dag zullen de deelnemers gedurende de dag aankomen, voor de start van de General Assemblies (GAs). Vrijwilligers en organisatieleden helpen de deelnemers met hun reis van Schiphol of Eindhoven naar Utrecht, waarna ze zullen inchecken bij StayOkay Bunnik. Gedurende de dag zelf kunnen de al aanwezige deelnemers verschillende soft skill workshops bijwonen. Als je hier ook aan mee wilt doen, moet je zorgen dat je op tijd aankomt!

20 juli – Dag 2: Opening van het congres & Eerste GA

Vandaag wordt het congres officieel geopend met een openingsceremonie. De eerste GA zal worden gehouden tezamen met enkele lezingen. In de avond zullen allereerst de International Stands gehouden worden. Hier wisselen de deelnemers informatie met elkaar uit over studeren in het buitenland en hoe dit in hun eigen land te werk gaat. Vervolgens, na het diner, begint Cultural Evening – tijdens dit feest delen de deelnemers delicatessen van hun thuisland met de andere deelnemers en laten soms zelfs hun traditionele kledij zien.

21 juli – Dag 3: Rondleiding over de faculteit & Bezichtigen binnenstad Utrecht

Op dag drie begint de dag met een rondleiding op de Faculteit Diergeneeskunde, waarbij zowel de klinieken als het Studielandschap bezocht zullen worden. De middag staat in het teken van Utrecht; de deelnemers zullen in kleinere groepen verschillende activiteiten in de binnenstad van Utrecht gaan ondernemen.

22 juli- Dag 4: GA & lezingen

Voor deze dag staat een langere GA sessie gepland en worden er lezingen als onderdeel van het algemene onderwijsprogramma gevolgd.

23 juli – Dag 5: Streams & Silent Auction

Op vrijdag splitsen we de deelnemers op in kleinere groepen om Streams te volgen met een onderwerp van hun keuze. De inhoud van de Stream kan variƫren van praktische vaardigheden oefenen tot tijdens een lezing verder inzoomen op een bepaald onderwerp. In de avond wordt de Silent Auction gehouden om geld in te zamelen voor het IVSA Development Aid Fund.

24 juli – Dag 6: Excursies & Live Auction

Vandaag worden er voor kleinere groepen verschillende veterinaire excursies georganiseerd door het hele land. Zo kunnen de deelnemers kennismaken met de Nederlandse diergeneeskunde in de praktijk. In de loop van de avond wordt de Live Auction gehouden om geld in te zamelen voor het IVSA Development Aid Fund.

25 juli- Dag 7: GA & bezoek Amsterdam of Den Haag

Tijd om weer aan de slag te gaan – de volgende GA sessie begint! Na deze sessie kunnen de deelnemers kiezen om Amsterdam of Den Haag te bezoeken. Tijdens dit middagprogramma zijn er optionele excursies zoals naar het Van Gogh museum gaan.

26 juli- Dag 8: GA & Oud Hollandse spelletjes

Het grootste deel van de maandag wordt in de GA doorgebracht. Aan het einde van de dag zullen de deelnemers zich wagen aan verschillende oud Hollandse spelletjes zoals spijkerpoepen en sjoelen. We zullen zien of ze de nederlanders daarin weten te verslaan.

27 juli – Dag 9: Lezingen, ExCo workshops & Formal Dinner

Op de een-na-laatste dag wordt er nog een lezingen ronde gehouden. Na deze lezingen zullen de IVSA officials workshops aanbieden binnen hun gebied van expertise. In de avond gaan de deelnemers piekfijn gekleed naar het gala diner, oftewel Formal Dinner, als laatste feest van dit congres.

28 juli- Dag 10: GA & white T-shirt party

Aan al het goeds komt een einde, vandaag vindt de laatste GA plaats. Om gedag te zeggen tegen alle nieuw gemaakt vrienden wordt tijdens de white T-shirt party iedereen ondergeschreven met berichtjes om thuis terug te lezen.

29 juli – Dag 11: Vertrek

Met alle tassen netjes terug ingepakt, is het dan toch tijd om weer naar huis te gaan. Gedurende de dag vertrekken de deelnemers vanuit Utrecht terug naar hun land van herkomst.

Voor een kort overzicht van het programma, zie onderstaande tabel: